Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 30.05.2009 07:10
Volumul antologic IZVOARELE VIETII 2009
Draga cititorule,
Volumul antologic ,,Izvoarele vietii" reprezinta una dintre cele mai ample lucrari de creatie literara apartinand unor generatii poetice de diferite varste, care permite delicat si atent ca fiecare debutant ales de muza artei lirice sa se manifeste.
Cretiile din acest volum demonstreaza, cu argumente covingatoare, ca in poezia romaneasca a anilor de tranzitie exista puternice generatii care-si onoreaza cu stralucire menirea de rezonatori ai epocilor prin care au trecut.
Practicand stiluri si formule de creatie variate, uneori foarte moderne, poetii care o compun exprima o stare de suflet comuna, dragostea mare fata de poezie si frumos.
Cu adevarat dotati, stapani pe tainele creatiei, semnatarii din aceasta antologie si-au acordat lira pentru ca din ea sa izvorasca sunetul cel mai pur cu putinta, care sa atinga sufletul cititorului, pentru a-i aduce clipe de liniste, de regasire, de fericire.
iti doresc, draga cititorule, sa-ti incarci sufletul cu energia debordanta ce izvoraste din jocul cuvintelor frumos incondeiate in acest nou volum al prieteniei.
Lectura placuta!
Coordonator: Simina Silvia ȘCLADAN
Cei interesati de citirea scrierilor din volum se pot adresa autorilor.
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Editat de Mihai LEONTE la 30.05.2009 07:12
Postat la 31.05.2009 07:42
Cuvant pentru coperta Izvoarelor vietii
Volumul antologic ,,Izvoarele vietii", purtand un titlu simbol, se inscrie in sirul ciclic al aparitiIlor literare de exceptie, al caror initiator este poetul Mihai Leonte. Volumul de debut al acestei serii ,,Spiralele vietii", a fost publicat in anul 2006 continuandu-se in 2007 cu rDrumurile vietiir1; si in 2008 cu volumul ,,Mirajele vietii". Volumul ,,Izvoarele vietii" este a IV-a aparitie literara aparuta sub egida editurii Lidana, aceeasi editura care s-a ocupat si cu tiparirea volumului rMirajele vietiir1;din 2008, primele doua volume fiind aparute sub tiparul editurii Anamarol. Coordonatorul direct al acestui volum, precum si al volumului ,,Mirajele vietii" este poeta Simina Silvia Șcladan, care prin eforturi sustinute si o tenacitate de invidiat, a reusit sa reuneasca un numari mare de autori, cu stiluri si viziuni diferite, (multi dintre ei cunoscuti deja in lumea literara contemporana, altii proaspat debutanti), dar avand toti acelasi ideal: dragostea pentru poezie si pentru oameni. Ca editor al volumului ,,Izvoarele vietii", cat si a volumului anterior, Liviu Clement a acordat un real sprijin in realizarea celor doua proiecte mentionate mai sus. Cititorii iubitori de frumos, se vor regasi in versurile acestui volum creat pentru a incanta acele suflete aflate in cautarea unei dimensiuni noi de iubire si lumina guvernata de intelepciunea celesta.
Adina-Cristinela Ghinescu
Editat de Mihai LEONTE la 31.05.2009 07:46
Postat la 01.06.2009 12:41
Recenzia volumului antologic IZVOARELE VIETII
*
Volumul Izvoarele vietii reuneste oameni si cantece, oameni si vise, oameni si daruire.
Cum altfel putem vorbi despre acesti iubitori de frumos care daruiesc cu atata caldura lumina din lumina lor, pentru a transmite omenirii clipe de purificare, clipe de iubire, clipe de intelepciune?!
Doresc sincer, ca miezul cuvintelor curat maiestrite de dragii nostri colegi, sa vibreze cu o adanca rezonanta in sufletul cititorului si sa zamisleasca in trairile omului frumos, implinire, liniste si armonie.
ii apreciez mult pe autorii acestui volum, un nou volum al prieteniei r30;
SILVIA SIMONA BODEA
ARISTItA BUCIU STOIAN
FLOAREA carBUNE
CRISTINA carBUNE
VALERIU CERCEL
ANDREI-CLAUDIU DAROCZI
RALUCA IORDAN
DAN DEȘLIU
VICTORITA DUtU
ANETA GEORGESCU
ADINA-CRISTINELA GHINESCU
IULIANA GHIOCA
DAN IORDACHE
MIHAI LEONTE
COSTEL MACOVEI
GABRIELA MIHAIL
CRaItA MOROIENI
GEORGETA OLTEANU
GEORGE PENA
GABRIELA PETCU
VIRGINIA POPESCU
ȘTEFANIA PUȘCALau
TANIA ROMAN
SIMINA SILVIA ȘCLADAN
VALERIA TAMAȘ
LILANA TOMACHE
IONELA VAN REES-ZOTA
NICULINA VIZIREANU
r30;si nu pot sa nu scriu cateva ganduri despre poemele lor, pe care le-am citit si usor surprinsa, si cu interes iar nu o data, ca atunci cand am ajuns la titluri ca: Pentru dumneavoastra MAMa(SILVIA SIMONA BODEA), Mai cred in minuni(ARISTItA BUCIU STOIAN), Adevarul ascuns(FLOAREA carBUNE), Ploaia de cristal(CRISTINA carBUNE),Durere romaneasca (VALERIU CERCEL), Ca trecator (ANDREI-CLAUDIU DAROCZI), Dorm pentru tine(RALUCA IORDAN), Frumoase clipe(DAN DEȘLIU), Pulbere de lumina (VICTORITA DUtU), Scrisoare catre fiul meu (ANETA GEORGESCU), calator inspre vesnicie(ADINA-CRISTINELA GHINESCU), in miros de liliac(IULIANA GHIOCA), Contemplatie solo fara voce(DAN IORDACHE), Am {cuvant cenzurat}it (MIHAI LEONTE), Eu templul(COSTEL MACOVEI), Randuri si ganduri(GABRIELA MIHAIL), Dependenta de cuvant (CRaItA MOROIENI), Am invatat (GEORGETA OLTEANU), Neuitarea unui barbat (GEORGE PENA), Viata ca o scena (GABRIELA PETCU), Treptele devenirii (VIRGINIA POPESCU), Ascunsa intr-o carte (ȘTEFANIA PUȘCALau), Clopotind de primavara (TANIA ROMAN), Cantecul codrilor (SIMINA SILVIA ȘCLADAN), in palme ierburi(VALERIA TAMAȘ, Dece ?(LILANA TOMACHE) sau poezia Timpul (LUMINItA CIURARU) care aduce la viata poemele acestei prietene de suflet Liliana Tomache, Rasarit de soare (IONELA VAN REES-ZOTA) si nu in ultimul rand grafica daruita cu drag de doamna Niculina Vizireanu pentru a infrumuseta aceasta carte.
Coperta este realizata de poeta Adina Cristinela Ghinescu care a reusit cu talent sa reuneasca imagini importante din tainele creatiei pentru a da farmec volumului r0;Izvoarele vietiir1;.
Acum cand tin in palmele mele aceasta carte izvorata din florile sufletelor ce cred intr-o lume mai buna, o vad ca un cer plin de steler30;in care fiecare stea are taina si lumina sa proprie.
M-au surprins intr-un mod placut, debutantele, Floarea si Cristina carbune, mama si fiica dar si poezia rafinata scrISĂ in romana si franceza a doamnei Georgeta Olteanu, creatiile poetei Aristita Buciu Stoian, o adevarata doamna a poeziei romanesti care a ajuns la apogeul creatiei sale, poeta Adina-Cristinela Ghinescu prin cretia sa in care debordeaza iubirea divina, poetul Dan Iordache prin versurile sale bine ancorate in literature contemporana, poetul Costel Macovei prin versuri desprinse din valurile vietii atingand trepte inalte ale psihologiei umane, poeta Craita Moroianu care prin versul sau ne aduce clipe de bucurie si de regasire, poeta Ștefania Pusclau al carei vers este de mult cunoscut si apreciat de lumea literaturii contemporane, poeta Valeria Tamas care aduce prin versul sau colturi din Romania si din trairile acestui popor r30;
Ma simt onorata sa fi descoperit noi talente in poezie, dar si in grafica asa cum ne demonstreaza Gabriela Petcu prin creatiile sale, doamna Virginia Popescu cu poeziile scrise in romana si franceza, doamna Ionela Van Rees-Zota din Germania care ne daruieste cuvinte de iubire si armonie si ma bucur sincer ca , « Izvoarele Vietii », le-a dat posibilitatea sa se manifeste.
Este admirabil gestul poetei Luminita Ciuraru de a finanta si promova versurile poetei Liliana Tomache, care s-a inaltat la ceruri fara sa-si mai vada creatiile publicate.
Va recomad sa popositi pe pagina acestui suflet ca sa-i cititi creatiile si sa aprindeti o lumina virtuala in memoria ei.
Ma bucur sincer ca poeti consacrati care au publicat in volumele anterioare acestui ciclu de carti s-au alaturat si de aceasta data pentru a sprijini debutantii in drumul lor pe taramul muzei lirice.
Va multumim :
- domnule Valeriu Cercel care ne-ati adus din nou zambetul pe buze prin poeziile dumneavoastra tocmai din indepartata Canada;
- domnule Andrei r11;Claudiu Daroczi care ati adus mirajul iubirii in paginile cartii prin versurile create impreuna cu poeta Raluca Iordan
- distinsa colega Victorita Dutu care prin versul fin deschideti portile luminii divine
- doamna Aneta Georgescu care ne aduceti cugetari si trairi din Italia;
- doamna Iuliana Ghioca pentru versurile delicate dedicate iubirii de viata
- domnul Mihai Leonte, initiatorul acestui ciclu de volume antologice, pentru ca reusiti sa descoperiti romani deosebiti pe care ii incurajati sa-si publice creatiile si sa paseasca in lumea literara
- doamna Gabriela Mihail care prin versurile sale dedicate oamenilor importanti din viata sa si nu numai ne ajuta sa vedem frumosul din acest Univers.
- Domnul George Pena, profesorul care transmite urmasilor sai intelepciune si ne descrie glia stramoseasca asa cum numai marii romani au reusit sa o mai faca ;
- Doamna Tania Roman, un talent autentic care prin versul fin, bine incadrat in poezia contemporana ne destainuie trairi si sentimente, ne redescopera frumusetea naturii si a lui Dumnezeu.
- Doamna Niculina Vizireanu care a fost inca de la inceput prin intermediul graficii sale , alaturi de toti creeatorii de frumos din acest ciclu de volume ale prieteniei.
Va doresc tuturor sa straluciti pe cerul idealurilor literare si sa va bucurati de fiecare clipa in care numele voastre sunt rostite cu mandrie de cei dragi voua.
Postat la 11.06.2009 06:35
In 10 iunie 2009 volumul antologic al poetilor de pe NET,
IZVOARELE VIETII 2009, a fost prezentat la Clubul Penitenciarului Timisoara.
Prezenti: Simona BODEA si Valeria TAMAS din Timisoara.
George PENA din Draganesti Vlasca si Mihai LEONTE din Moldova Noua.
Ca invitata a fost si tanara poeta Adelina DOZESCU din Lugoj.
Vom reveni cu amanunte...
Postat la 13.06.2009 06:48
A FOST ȘI ZIUA LANsarII; 10 IUNIE 2009
in viata noastra intalnim si bune si rele. Suntem oameni si trebuie sa avem tot ceea ce depinde de umanitate. La primirea vestii ca seful Penitenciarului Timisoara i-a propus poetei Simona BODEA sa prezentam volumul antologic IZVOARELE VIEtii 2009 in cadrul acestei unitati. Am fost de acord sa fiu prezent acolo. I-am solicitat sprijinul si prietenului de breasla poetul George PENA, din Draganesti-Vlasca.
Miercuri 10 iunie 2009 am fost asteptati la penitenciar unde a trebuit sa respectam rigorile unitatii. Am fost legitimati si controlati, fara telefoane mobile si fara aparate foto.
Am ajuns condusi de personalul care se ocupa de eveniment, intr-o sala mare si spatioasa unde ne asteptau locatarii temporari ai acestei unitati, cei lipsiti de libertate. La intrarea in sala cei prezenti ne-au intampinat cu aplauze.
Am fost prezenti urmatorii; poetele timisorence Silvia Simona BODEA si Valeria TAMAȘ, poetul George PENA venit din Teleorman de la circa 600 kilometri, de asemeni poetul Mihai LEONTE, venit din Clisura Dunarii, adica de la Moldova Noua. Pana sa ne asezam la masa de prezentare, facem cunostinta cu tanara si talentata poeta din Lugoj, Adelina DOZESCU, colectionara de premii literare, care a venit special sa transmita un cuvant de salut din partea poetei Simina Silvia ȘCLADAN, coordonatoarea volumelor MIRAJELE ALBASTRE 2008 si IZVOARELE VIEtii 2009.
Conducerea penitenciarului a spus doar ca vom prezenta in premiera volumul nostru antologic. Sala era plina cu spectatori care nu aveau acea mimica de tristete.
Colegii de condei mi-au incredintat sarcina de a conduce aceasta inedita prezentare. Am inceput cu istoricul volumelor antologice explicand avantajul unor astfel de volume.
Initiativa acestui ciclu al ,,vietii" imi apartine, fiind inceput in 2006 cu volumul SPIRALELE VIEtii 2006, continuat cu DRUMURILE VIEtii 2007. Au urmat MIRAJELE VIEtii 2008 si actualul volum IZVOARELE VIEtii 2009.
Vor urma si alte relatari...
Editat de Mihai LEONTE la 13.06.2009 06:49