Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 27.12.2009 20:25
MOUSE LIVER...autor Mihai LEONTE
Cazurile de ciroza au ingrozit lumea. Un anonim a luat spre cercetare aceste cazuri. Tipul se numeste Fell Sool care s-a gandit cum ar pute regenera ficatul bolnav. Astfel a ajuns la concluzia ca doar implantand un nou ficat s-ar ajunge la un rezultat real. Dar problema se punea de unde gasesti ficatul? A luat in calcul mai multe variante si a concluzionat ca se poate introduce in organism un ficat minuscul cum ar fi cel de soarece! A trecut la treaba si a cautat pe cineva dispus pentru experientele sale. A intrebat cine sufera de ciroza pentru gasi primul client. Cum dintre prietenii cunoscuti a gasit pe cativa consumatori de bauturi tari care sufereau cu adevarat de ciroza. Primul, un oarecare John a acceptat sa fie cobaiul sau, pe deasupra a mai cautat si alti clienti.
REtETA DE TRATAMENT.
Ce trebuiau sa faca viitorii cobai? Fiecare trebuia sa aduca un soarece viu, acesta urmand sa fie sacrificat pe altarul medicinii. Fell Sool sacrifica soricelul, ii scotea ficatul dupa care il introducea intr-o mica lingurita de ceai pe care o ingheta. Pacientul bolnav trebuia sa inghita acea bucatica de gheata cu ficatul inclus fara prea multe mofturi. Datorita faptului ca se stia ce inghite unii clienti aveau greturi. Desigur ca neobisnuitiI pacienti continuau consumul de produse alcoolice tari. Astfel ca nu se putea urmarii efectul tratamentului. Dupa o perioada destul de lunga au inceput sa se iveasca primele rezultate incurajatoare. Fell Sool isi notase multe observatii ale cercetarii sale. A solicitat sprijinul unui specialist cu care colabora fara sa se stie in lumea medicala. Au inceput sa publice diverse articole in presa despre metoda si rezultatele obtinute. A inceput un adevarat scandal! Lumea medicala era scandalizata pentru faptul ca fusese ignorata, dar se ridicase si protestul iubitorilor de animale care nu acceptau sacrificarea nevinovatilor soricei.
Fell Sool a solicitat un REFERENDUM UNIVERSAL in legatura cu acest tratament.
Va rugam sa va spuneti parerea despre aceasta actiune a lui Fell Sool.
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Editat de Mihai LEONTE la 31.12.2009 20:05
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 31.12.2009 20:06
ANUL 2009 - iMPLINIRI ȘI REALIZarI
DRAGII MEI PRIETENI SI COLEGI
inchei un an 2009 cu sufletul impacat. Pentru varsta mea sunt multumit cu ce am realizat in acest an. Nepotul Lucas al fiicei noastre Amelia a implinit un an. Nepotul Ovidiu al fiului nostru Marius-Dan a implinit 18 ani devenind major. Sotia mea Ana a intrat in deceniul opt. in plan literar am participat la doua volume antologice; IZVOARELE VIEtii aparut la Suceava, lansat si la Penitenciarul Timisoara in premiera, iar poeta suceveana Simina Silvia ȘCLADAN m-a inclus in volumul realizat de dumneaei tot la Suceava; UNIVERSUL BUCURIEI.
Ca cetatean al orasului Moldova Noua am avut o surpriza placuta; domnul primar al orasului nostru, doctor inginer Ion CHISalIta m-a invitat alaturi de alti cetateni sa facem parte din Consiliul Consultativ al primarului. La cei 69 ani credeam ca nimeni nu mai are nevoie de mine, si totusi!
Ca utilizator frecvent al NET - ului am descoperit noi prieteni pe care ii pretuiesc, avand speranta ca vom colabora si in viitor. Am comentat pentru volumul CENUȘA UNUI SUFLET al poetei si scriitoarei Geta NEDELCU din Craiova, dar si pentru poeta suceveana Simina-Silvia ȘCLADAN in volumul de versuri PETALE DE LUMINa. Printre alte comentarii primite la creatiile mele, cel mai semnificativ a fost cel al distinsei Floarea carBUNE, poeta si scriitoare din Constanta. Toate aceste evenimente, luate impreuna ma fac sa fiu MULtUMIT. imi pregatesc noul volum ARMONII MAJORE, pe care sper sa reusesc tiparirea lui in 2010. Am scris si multe texte in proza in 2009.
Multumesc tuturor colegilor si prietenilor mei pentru tot ce au gandit si facut pentru mine. Va doresc sa aveti implinirile pe care doriti sa le realizati in 2010 si in viitor.
LA MULtI ANI in SaNaTATE Va UREAZa,
Mihai LEONTE
31 DECEMBRIE 2009
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 05.02.2010 22:35
FLOAREA carBUNE BIBLIOTECARUL carTURAR
Daca iubesti cartile, fara indoiala ca vei trece si pragul bibliotecilor. in trecerea mea prin lume am pasit in diverse biblioteci dar nu m-am gandit ca voi scrie despre o bibliotecara militara. Am auzit de Floarea carBUNE in anul 2009 cand adunam materialele pentru volumul antologic IZVOARELE VIEtii 2009. Participanta la realizarea acestui volum dupa ce a castigat Premiul I la Festivalul literar ,,Eusebiu CAMILARr11;Magda ISANOSr1; editia a XIV-a, 2009, sectiunea Reportaj literar. Dar avand o vasta experienta in manuirea cartilor era cazul ca cea care a recomandat miilor de cititori anumiti autori, anumite scrieri, sa-i vina randul sa scrie bibliotecarului. Floarea carBUNE nu a fost ca bibliotecarul ,,exilatr1; precum Lucian BLAGA, ci a muncit cu pasiune in aceasta dificila dar interesanta meserie.
in noua sa misiune de a scrie un fel de roman monografie despre arborele genealogic al familiei, mi se pare un fapt normal, dar si un fel de obligativitate personala. Dupa periplul sau prin viata, nu cred ca Floarea carBUNE se va lasa invinsa de greutatile inerente scrisului unui asemenea volum. Am cunoscut putini teleormaneni indeaproape insa pe cei care i-am cunoscut au fost intotdeauna niste luptatori. Din acest motiv cred cu tarie ca si Floarea carBUNE va reusi sa atinga telul propus. Sufletul rural al celui plecat dintr-un sat romanesc nu se dezminte, nu se lasa invins si razbeste invingand greutatile inerente vietii unui om. Floarea s-a dovedit a fi un OM puternic, caci nu e usor sa dai nastere la sase vieti, pe care apoi sa le trimiti pe drumurile vietii cu increderea ferma ca vor reusi. Este dovada cea mai certa a realizarii de sine, a implinirii totale pe care o femeie si-o poate dori. intemeierea familiei si stabilitatea ei, este inca odata exemplul demnitatii si statorniciei din satul romanesc. Floarea carBUNE asta vrea sa arate lumii, ca satul romanesc este inca un izvor nesecat de valori. Prezentarea celor cu care a pasit in viata, parintii si invatatorii satului, sunt prezentati ca fiind adevaratii stalpi ai culturii romanesti.
Citind paginile manuscrisului distinsei autoare am ramas placut surprins sa citesc despre traditiIle inca prezente in satul romanesc. Chiar daca acum informatiile curg prin televiziuni, sateanul simplu isi pastreaza acele obiceiuri din strabuni. sarbatorile si ritualurile profane asociate cu cele religioase sunt intr-o interdependenta totala. Floarea carBUNE vrea sa arate lumii aceste traditiI ca pe un fapt neinvins de societatea informatica secolului XXI, culegand cu o migala de ceasornicar acele creatii inedite; descantece, povesti sau legende vechi. Aducandu-le intr-un volum tiparit, va aduce mari servicii celor care mai persista sa cerceteze viata satului romanesc.
in lumea satului romanesc nu exista nici un fel de respect pentru cei care ocoleau munca, dar cei care munceau agonisindu-si cu truda cele trebuitoare traiului erau respectati de semenii lor. Cu o astfel de educatie a plecat Floarea CARBUNE in lume.
Daca ai umblat prin lume ti se pare ca un sat de campie nu are nimic spectaculos in el, fapt contrazis de scriitorii nascuti si traiti in Teleorman. Aici trebuie vazute scrierile lui Gala GALACTION, Zaharia STANCU si Marin PREDA asupra carora nu voi insista aici.
Consider aceasta intreprindere a distinsei Floarea carBUNE ca pe un mare act de curaj, dar in acelasi timp un gest de respect fata de satul romanesc, de unde ne tragem obarsia multi dintre cei mai in varsta. Ne ramane speranta ca satul va fi in continuare generatorul acelei ,,vesniciir1; definita de ilustrul poet si filosof roman Lucian BLAGA.
Pentru autoarea Floarea carBUNE, Mihai LEONTE autorul acestui eseu are cele mai nobile cuvinte, pe care doresc sa o insoteasca in viitor, dandu-i si mai mult curaj pentru alte proiecte deosebite si interesante.
Mihai LEONTE publicist si poet, traitor pe malul Dunarii la Moldova Noua
05 februarie 2010 Moldova Noua
http://agathe.ning.com/group/memoriiaccesibile
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 23.05.2010 10:37
CE ȘTIM DESPRE BaTRaNEtE?
Mihai LEONTE
in ceasul venirii noastre pe lume nu stim ce ne va rezerva viitorul. Pana la o anumita varsta deciziile le iau parintii pentru noi. Individul isi poate crea o viziune asupra viitorului sau de abia dupa ce s-a pus pe picioarele lui, adica s-a realizat cumva. Fie ca a invatat o meserie pe care o va practica toata viata, fie ca a absolvit o facultate si va incerca sa se autodepaseasca tinzand spre studii academice mult mai inalte. Totusi se naste intrebarea; cand incepe batranetea?
Mergand spre ziua de maine, cu fiecare ora care trece inaintam spre batranete. Daca vom constientiza din timp ce inseamna asta, putem ajunge spre un apogeu al batranetii cat mai inalt. La problemele batranetii au incercat sa raspunda chiar si anticii. Cercetarile in domeniu au continuat nascandu-se o stiinta; gerontologia, devenita ramura a medicinii care se ocupa cu studiul batranetii sub diversele sale aspecte biologice si sociale.{cuvant cenzurat}indu-se pe acest drum, s-au ivit alte intrebari in medicina, astfel a aparut geriatria, care se ocupa cu studiul bolilor batranetii si ale senilitatii, cu prevenirea si tratamentul acestor boli.
in Romania cel mai cunoscut gerontolog a fost Ana ASLAN, nascuta la Braila in 1 ianuarie 1897 - decedata la 20 mai1988 in Bucuresti, a infiintat in anul 1952, PENTRU PRIMA DATa in LUME, Institutul de Gerontologie si Geriatrie Bucuresti ca ii poarta numele, si pe care l-a condus pana la finalul vietii. Ana ASLAN a reusit ca dupa indelungi cercetari sa prezinte lumii in 1956, medicamentul Gerovital, care printr-o administrare judicioasa si controlata, intarzie procesul de imbatranire.
Chiar daca medicina si sociologia au atras atentia asupra importantei mediului; familia si societatea care pot influenta benefic batranetea, in realitate se face foarte putin. Viata individului intr-un cadru familial armonios tinde spre o batranete prelungita. Persoana, mai ales la varste inaintate are nevoie de societate. Singuratatea il va face mai vulnerabil si nesigur, dispus la gesturi extreme, mai ales in cazul celor bolnavi. S-au vazut destule cazuri cand persoane cu situatii materiale destul de consistente, au preferat un final neasteptat. Institutiile statului cat si cele ale societatii civile, aici mentionez si biserica, se misca foarte incet in acest domeniu al protectiei batranilor. Se cauta profitul cu prioritate si cu orice pret, si numai dupa aceea se gandeste despre OM. Statul pana in prezent asigura o pensie, care reprezinta o rasplata a muncii persoanei, prestata in beneficiul intregii societati. Dar pensia este doar o suma de bani, mai mica sau mai mare. De aici intervin alti factori inconjuratori ce ar trebui sa dea de gandit nu numai guvernantilor, ci si fiecaruia dintre noi, tinandu-se cont de acea solidaritate umana.
Multitudinea situatiilor prin care persoanei varstnice ii poate fi influentata viata, intr-un fel sau altul, ducand la adunarea unei sume de ani pe care o dorim cat mai mare.
Viata de familie este unul din factorii care pot crea longevitate. Dupa unii cercetatori casatoria este un deziderat care duce la o viata mai lunga datorita aparitiei copiilor, formandu-se acel lant de generatii. Procentul de longevivi in randul celibatarilor este foarte scazut, undeva sub 2%, diferenta de 98% fiind evidenta.
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Editat de Mihai LEONTE la 23.05.2010 10:38
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 29.12.2010 22:03
Mesajul poetului Mihai LEONTE pentru anul 2011
Dragii mei prieteni si cunostinte din spatiul virtual, iata ca am reusit sa ajungem la poarta Noului An 2011. il vom intampina ca si pe anul 2010 cu noi sperante in sufletele noastre, cu gandul ca vom realiza mai mult in viitor. Avem acelasi optimism care ne-a adus prin anii trecuti pana la pragul lui 2011.
in plan personal mi-am indeplinit optiunea tiparirii unui nou volum personal, ARMONII MAJORE 2010, sprijinit fiind de familie, autoritatile locale din Moldova Noua, alti prieteni si sponsori. Ajungerea la varsta de 70 saptezeci de ani poate fi numita un apogeu?
Poate ca da, poate ca nu!
Am fost inclus in volume antologice precum UNIVERSUL BUCURIEI si SPERANtELE VIEtii 2010. Aduc si pe aceasta cale multumiri distinsului coleg Marin BUNGET alias Justitiarul, pentru includerea mea in volumul; Sa NU UITAtI DE MINE. Nu vreau sa uit nici includerea unor creatii ale mele in volumul inSEMNE, patronat de site-ul CLEOPATRA a distinsei Andrada Luisa MATEI care mi-a trimis un volum GRATUIT.
Am scris despre unii colegi virtuali, dar si colegii NET - isti au scris despre mine. Ca drept multumire pentru cei care au comentat scrierile mele le-am pregatit un modest caiet cu acele comentarii. Va fi dat publicitatii dupa 1 ianuarie 2011, iar cei carora voi avea posibilitatea le voi trimite un caiet tiparit.
Voi incheia acest mesaj cu speranta ca imi veti ramane in continuare colegi si prieteni.
Va doresc din tot sufletul meu, multa sanatate, impliniri si belsug in Noul An 2011.
Fiti OPTIMIȘTI si veti invinge toate pragurile care le veti intalni.
Divinul Creator va va insoti in tot ce veti intreprinde.
LA MULtI ANI DRAGII MEI COLEGI ȘI PRIETENI ORIUNDE SUNTEtI...
Cu cea mai sincera si inalta pretuire,
Mihai LEONTE, cetateanul Planetei Albastre, care este PaMaNTUL nostru.
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/