Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 02.09.2011 07:48
Volumul antologic AMINTIRILE VIEtii 2011 este tiparit
Am reusit sa tiparim cel de al saselea volum antologic al poetilor de pe NET initiat de poetul Mihai LEONTE in anul 2006.
in noul volum se regasesc urmatorii debutanti editorial absolut; Maria CIOBOTARIU din Brasov, Ovidiu DONISĂ din Suceava, Sabina Violeta LAZar din Pascani, Stelian PLATON din New York SUA, Mihaita TALPALARU din Miroslava Iasi si Marcel VIȘA din Alba Iulia.
Dintre veterani trebui sa amintesc pe Valeriu CERCEL din Hamilton Canada si Mihai LEONTE din Moldova Noua, participanti la toate cele sase volume. Dar mai sunt si autori care au participat la volumele anterioare; Aristita BUCIU-STOIAN si Danut DEȘLIU din Drobeta Turnu Severin, Floarea carBUNE din Constanta, Luminita CIURARU din Roman, Ioana DOBRE si Craita MOROIENI din Bucuresti, Silvia Simona BODEA si Valeria TAMAȘ din Timisoara care se regasesc si in noul volum AMINTIRILE VIEtii 2011.
Din acest volum fac parte urmatorii membri ai Ligii Scriitorilor din Romania; Aristita BUCIU-STOIAN, Floarea carBUNE, Danut DEȘLIU, Mihai LEONTE, Sorin OLARIU.
in acest volum sunt foarte multi autori care posteaza pe diverse site-uri literare. Principalul furnizor de autori de poezie este www.poezii.biz Din actualul volum AMINTIRILE VIETII 2011 fac parte urmatorii autori BIZ-isti; Valeriu CERCEL r11; Canada, Mihai LEONTE r11; Moldova Noua, Sabina Violeta LAZar r11;Pascani, Mihaela MIHaILa r11; Dumbrava Rosie, Sorin OLARIU r11; Michigan SUA, Stelian PLATON r11; New York, Danut DEȘLIU r11; Drobeta Turnu Severin, Valeria TAMAȘ r11; Timisoara,
Personal aduc multe multumiri editurii Brumar din Timisoara pentru implicarea in acest proiect destul de vast, cu multe probleme de organizare in mod special.
Multumesc pictorului Mihai CaTRUNA pentru acceptul de a folosi pictura sa pentru coperta.
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 25.09.2011 09:12
BUNEȘTI SUCEAVA inTaLNIREA DE SUFLET
16 septembrie 2011
in primavara acestui an am fost contactat de bibliotecarul Ioan ȘTEFAN cel care pastoreste biblioteca din Bunesti, fiind intrebat daca doresc sa particip la o sezatoare literara pe care primariia si biblioteca din Bunesti intentioneaza sa o organizeze. Cu toata starea mea de sanatate precara am acceptat invitatia. Dumnealui nu mi-a precizat de la inceput ca de fapt poetul Mihai LEONTE este invitatul de onoare al acestei reuniuni. Ziua stabilita a fost 16 septembrie 2011. Un drum lung ma astepta de la Moldova Noua pana la Suceava. Primirea cu care am fost asteptat si primit la Bunesti a fost una mai mult decat multumitoare. Asteptat la gara de un autoturism, plimbat apoi pe unde am dorit. Am fost primit in dimineata zilei de 15 septembrie 2011 de domnul Gheorghita BERARU, primarul comunei Bunesti Suceava.
Am fost transportat la casa parinteasca din Petia de unde am fost preluat de acelasi autoturism in dimineata de 16 septembrie 2011 si transportat la locul evenimentului Biblioteca din Bunestii Suceveii, locul unde avea sa se desfasoare Șezatoarea Flori de pe Șomuz. Șomuzul fiind raul care scalda si o parte din comuna natala.
Am fost intampinat de organizatorul acestei sezatori, sufletistul bibliotecar Ioan ȘTEFAN si de fanfara din Bunesti. La locul intalnirii venise si presedinta Asociatiei culturale Universul Prieteniei din Iasi distinsa Rodica RODEAN. in sala plina cu prieteni NET-isti dar si alte personalitati locale si ale culturii sucevene am fost primit cu aplauze. Fiecare dintre cei prezenti au cautat sa dea mana cu mine si chiar sa se fotografieze. Desigur ca primele au venit la mine verisoarele mele de la Radaseni Elena ANDRIEȘ r11; poeta de la Radaseni si nasa mea de botez Aneta TUDOSE. Preotul paroh al satului Petia precucernicul Constantin TUDOSĂ impreuna cu profesor doctor Florin GRIGORESCU preotul paroh din satul Uncesti. A urmat intalnirea emotionanta cu Violeta Sabina LAZar din Pascani si Ovidiu DONISĂ din Suceava, tineri poeti debutanti inclusi in volumul antologic AMINTIRILE VIEtii 2011.
Am reusit sa strang mana pentru prima data si distinsei profesoare de limba romana Mihaela MURARIU pe care am cunoscut-o de prin anii 1990 cand trimiteam volume bibliotecii din Petia unde dumneaei era si bibliotecara. A urmat Felicia Niculina LĂMĂȘANU fiica a satului Petia care a debutat fiind inclusa in volumul antologic DRUMURILE VIEtii 2007 pe care o cunosteam acum real. Despre distinsul inginer Nicolae STANCU administratorul site-ului ESENtE ce pot sa va spun? L-am recunoscut imediat dupa figura sa impunatoare si o apreciata mustata. Ne-am bucurat impreuna de intalnire.
Primarul comunei Bunesti Suceava, domnul Gheorghe BERARU nu a intarziat prea mult si evenimentul avea sa inceapa la ora 10 cum era stabilit. Prezentarea evenimentului a fost succinta, fiindca se voia ca invitatii sa ia cuvantul.
fara o ordine prestabilita s-a dat cuvantul preotilor Constantin TUDOSE si Florin GRIGORESCU, care prin acuratetea alocutiunilor au fost rasplatiti cu aplauze. Trebuia totusi respectata varsta si Elena ANDRIEȘ - poeta de la Radaseni la venerabila varsta de 82 (nascuta pe 28 septembrie 1929) ani a recitat fara greseala din creatiile domniei sale. S-a dat cuvantul tinerilor debutanti Violeta Sabina LAZar si Ovidiu DONISĂ care vizibil emotionati au fost primiti de cei prezenti cu multe aplauze.
Alti oaspeti de seama au fost reprezentantii Bibliotecii I. G. SBIERA din Suceava Lacramioara COCUZ si Bogdan MURGOCI, invatatorul Ioan PaIUȘ din Petia, profesorul Nicolae CERNESCU din Bunesti.
Dupa ce invitatii si-au epuizat alocutiunile am fost invitat sa iau cuvantul eu Mihai LEONTE. Am fost aplaudat si la inceputul cuvantului meu, dar si la final. Am incercat sa spun cate ceva despre mine si creatiile mele fiind vizibil emotionat in fata unei asistente deosebite. Am vrut sa punctez munca intensa pentru aparitiIle tiparite ale volumelor antologice pe care le-am initiat din 2006 si pana in 2011. Cand totul parea sa intre pe un fagas normal am avut mai mult de lucru, fiindca mi se solicitau autografe pe care nu le puteam refuza. Cu ceva timp inainte de acest eveniment, am trimis la Bunesti mai multe colete cu volumele mele pentru imbogatirea patrimoniului bibliotecii, acest locas de cultura, dar si o parte pe care aveam sa le ofer gratuit solicitantilor.
intr-o sala invecinata s-a desfasurat un adevarat festival de poezie si muzica, fiindca elevi ai scolii di Bunesti au recitat poezii din creatia mea dar s-a citit si poezii ale autorilor din volumul antologic AMINTIRILE VIEtii 2011. Pauzele fiind acoperite in totalitate de muzica Fanfarei din Bunesti si de cantecele interpretilor suceveni Cornelia ȘTEFAN si Liviu CHELARU.
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Editat de Mihai LEONTE la 25.09.2011 09:14