Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 12.05.2008 11:32
Sunt Mihai LEONTE, nascut pe meleagurile Sucevei, adica in satul Petia, comuna Bunesti. De Radaseni ma leaga stranse amintiri, fiindca aici mi-am petrecut o parte a copilariei mele, langa verisoarele mele; Anete TUDOSE, nasa mea de botez si verisoara Ilenuta, care a devenit acum Elena Andries, poeta de la Radaseni.
Va multumesc pentru primirea pe acest site, unde doresc sa-mi postez creatiile mele.
Va invit sa vizitati si acest site-uri;
http://www.armbell.com/petia/
http://www.takeforum.com/senin/
Poezia este infinitate de ipoteze, axiomele sunt interzise! Mihai LEONTE
http://www.flickr.com/photos/22071323@N06
http://www.armbell.com/petia/
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 15.05.2008 22:00
,,Viata e o lupta necurmata: unii sunt fericiti mai devreme, altii mai tarziu, iar altii niciodata.''
EURIPIDE; poet grec: 480 - 404 i.e.n.
IUBITUL MEU CITITOR
Cand pasesti in viata, cu inocenta, nu stii niciodata ce iti va rezerva viitorul. Vezi totul in cele mai frumoase culori. Mergand spre viitor, nu mi-am vazut niciodata viitorul in culori sumbre, ci numai in culori frumoase.
Am trecut prin greutati, dar le-am invins. Aproape totul ce mi-am propus am realizat. Am avut credinta si speranta sincera ca nu voi ceda in fata obstacolelor si am reusit sa merg inainte pe drumul care Divinul Creator mi l-a harazit.
Toti cei care veti citi scrierile mele sa aveti in suflet credinta curata si nestramutata, ca cineva este intotdeauna langa voi pentru a va ocroti si apara, ca nu sunteti singuri. Aceasta credinta va va aduce in suflet optimismul de care aveti atata necesitate. Astfel veti trece mai usor peste greutati. Viata ne-a fost daruita pentru a fi traita la cota cea mai inalta si nu trebuie risipita sansa pe care Ziditorul lumii ne-a dat-o. in jurul nostru sunt atatea frumuseti incat este pacat sa nu le descoperim, si sa nu ne bucuram de ele. Ar fi cea mai mare greseala savarsita de noi oamenii.
Daca cineva m-a nedreptatit sau mi-a luat ceva pe nedrept, DUMNEZEU mi-a dat cu prisosinta pe alta parte. Sunt multumit sufleteste ca am ajuns pana aici si voi lupta sa merg mai departe, cat mai mult. Ai prilejul de a citi gandurile unui om care a ajuns la apogeul vietii. Nu am cucerit Everestul, nu am stabilit recorduri mondiale, am reusit sa trec prin viata. Poate pentru multi pare banal, dar marele Voltaire spunea: ,,Numai cei puternici inving valurile vietii".
Cu sincera pretuire, al dumneavoastra,
Mihai LEONTE
Editat de Mihai LEONTE la 16.05.2008 07:10
Postare: 564 Locaţia: Moldova Noua Romania Înscris: 13.04.08
Postat la 15.05.2008 22:07
AMINTIRI DESPRE MINE...
( Autobiografie )
Ma numesc LEONTE MIHAI, nascut la data de 19 ianuarie 1941, in comuna Bunesti, judetul Suceava, din parintii Vasile si Elena-Janita LEONTE, nascuta CONDURACHE.
Primele 4 clase elementare le-am urmat in satul natal, clasele 5 si 6 in centrul de comuna BUNEȘTI, iar clasa a 7-a am absolvit-o la cursurile fara frecventa in 1961 la Zlatna.
intre 1957 si 1961 am urmat cursurile Școlii Profesionale de Mineri Zlatna, regiunea HUNEDOARA.
De la 1 iulie 1961 pana la 18 august 1962 am lucrat ca muncitor miner la I.M.Ghe. Doja ZLATNA. Din noiembrie 1962 am lucrat ca miner la E.M. BAIA de ARIEȘ, regiunea CLUJ. in perioada 1963-1966 am urmat cursurile Liceului Seral Baia de Aries, insa semestrul II al clasei a X-a l-am absolvit la Liceul Seral Valea calugareasca. Liceul l-am absolvit cu diploma de bacalaureat in 1972 la Liceul Real Moldova Noua, sectia Serala.
Din noiembrie 1966 am lucrat la I.M. Moldova Noua ca miner pana in 15 septembrie 1968 cand am fost selectionat pentru scoala de maistri pe care am urmat-o si am absolvit-o in iunie 1969.
De la 1 iulie 1969 am lucrat ca maistru miner subteran pana la 1 septembrie 1980 cand am fost promovat maistru principal minier subteran. Toata aceasta perioada, pana la 1 mai 1990 cand m-am pensionat, am lucrat numai in cadrul intreprinderii Miniere Moldova Noua.
in anul 1967 m-am casatorit cu Ana Martinovici cu care am doi copii:
Leonte Marius Dan nascut la 2 aprilie 1968, mecanic miner subteran pana in 2006, actualmente lucreza in alt domeniu, casatorit, si are un copil Ovidiu, nascut in 1991.
Leonte Amelia Elena nascuta la 11 mai 1969, casatorita, actualmente cetatean al S.U.A., si lucreaza la Spitalul Municipal HARTFORD din Connecticut, fiind absolventa a unei facultati de management.
Pe tot parcursul activitatii din productie am fost colaborator al Sindicatului Miner, fiind organizator de grupa permanent, si sporadic in conducerea superioara. Am facut parte in permanenta din conducerea Casei deAjutor Reciproc din intreprindere, fiind o perioada si vicepresedinte.
in permanenta, am continuat unele activitati extraprofesionale ca: 1963-1965 am frecventat Cenaclul Literar ,,PAVEL DAN" Turda, unde am debutat cu poezia ,,Artist in minerit" in ziarul ,,Turda Noua".
Din 1976 am devenit membru al Asociatiei Filatelistilor din Romania, Cercul filatelic ,,,Danubius" Moldova Noua, unde am avut diverse functii de conducere, fiind evidentiat cu Diploma cu rangul; Medalie de Argint de catre asociatie.
in perioada 1978-1982 am jucat sah prin corespondenta la diverse turnee interne printre care si Cupa Romaniei.
Dupa iesirea la pensie in 1990, considerand ca e necesar ca batranii sa-si poata apara drepturile, am initiat infiintarea Asociatiei Pensionarilor ,,Clisura Dunarii" si apoi la fondarea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Moldova Noua. Ambele organizatii au fuzionat in ianuarie 1993 avand o conducere unica, al carei presedinte am fost ales initial, si reales pana in prezent.
in 1994 cu ambele organizatii am aderat la Uniunea Generala a Pensionarilor din Romania, fiind ales in Consiliul National in 1994 si reales in 1998.
La alegerile locale din 1992, am fost ales consilier independent al orasului Moldova Noua, si apoi consilier judetean independent pentru judetul Caras-Severin. Actualmente nu fac parte din nici un partid politic. Sunt membru al Aliantei pentru Pace din Romania
filiala Caras-Severin. Colaborator al Asociatiei Pro-Democratia Club Resita. Mai sunt membru al Asociatiei Amatorilor de Știinta si Cultura Bucuresti, unde este presedinte profesorul Claudiu VODa, cunoscut autor de lucrari stiintifice pentru tineret.
Ca hobby, am fost si sunt fotograf amator, initiInd si organizand din 1998 la Moldova Noua Expozitia Fotografica ,,Batranii nostri" care are loc in fiecare an la 1 octombrie cu prilejul Zilei Internationale a Persoanelor Varstnice.
Am reusit sa-mi tiparesc creatiile incepand cu anul 1999 astfel;
- 1999 - a aparut placheta ,,,Alb negru" (volum de poezii)
- 2000 - a aparut placheta ,,,Nostalgii" (volum de poezii)
- 2001 - a aparut placheta ,,Valente medii"(volum de poezii)
- 2001 - a aparut placheta ,,,Reverii adverse" (volum de poezii)
- 2002 - a aparut volumul ,,,Meditatii admise"
- 2004 - a aparut volumul ,,Apogeul metaforic"
- 2006 - a aparut volumul ,,Agate magice"
- 2006 - a initiat aparitia volumului antologic al poetilor de pe NET; Spiralele vietii
- 2007 - a initiat aparitia volumului antologic al poetilor de pe NET; Drumurile vietii
- 2008 - selectionat in volumul antologic; Freamat de dor la Editura 3D.
- 2008 initiaza aparitia volumului antologic al poetilor de pe NET; Mirajele vietii, care va apare la Suceava.
incepand cu anul 1999 particpa la toate editiIle Zilelor Culturii la Moldova Noua prezentandu-si volumele tiparite publicului larg, dar si invitatilor acestor manifestari anuale.
in 08 august 2002, Consiliul Local al comunei Bunesti, judetul Suceava mi-a acordat titlul de ,,Cetatean de onoare" a acestei comune.
in februarie 2002 am fost invitat de catre regretatul poet Ion CHICHERE, la Cenaclul Semenicul din Resita, unde am sustinut o seara de poezie impreuna cu membrii acestui cenaclu.
Am avut diverse colaborari, incepand din 1994, la ziarul ,,TIMPUL" din Resita, in apararea intereselor si drepturilor pensionarilor, ca si a tuturor persoanelor defavorizate. De asemenea colaborez si la postul de radio Timisoara, cu realizatorii emisiunii ,,Varsta a Treia".
Am colaborat si la ziarul ,,POȘTAȘUL" cat si la alte publicatii.
intrand in randul NET-istilor, activitatea mea a fost mult usurata prin raspandirea cu repeziciune a scrierilor personale, dar si incurajarea celorlalti autori tineri, si mai putin tineri, cautand sa le promovez creatiile pe diverse site-uri, dar si prin volumele antologice mentionate.
Editat de Mihai LEONTE la 16.05.2008 07:18